Βραβείο καλύτερης εργασίας / Best paper award

HCC prize

Η εργασία με τίτλο "Εφαρμογή Αυτοματοποιημένης Τρισδιάστατης Ανασύνθεσης Στεφανιαίων Αρτηριών στην Ανίχνευση Ευάλωτων Αθηρωματικών Πλακών" έλαβε το βραβείο καλύτερης εργασίας στο 30ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο, 29-31 Οκτωβρίου 2009, Αθήνα.

The paper entitled "Application of Automated 3D reconstruction of Coronary Arteries in the Detection of Vulnerable Atheromatic Plaques" received the Best Paper award in the 30th Panhellenic Cardiological Congress, 29-31 October 2009, Athens, Greece.

Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Αφορά την ανάπτυξη κατάλληλης μεθοδολογίας για την ανάλυση ιατρικών εικόνων στεφανιογραφίας και ενδοστεφανιαίου υπερηχογραφήματος (IVUS) με σκοπό τη δημιουργία στον υπολογιστή ενός τρισδιάστατου μοντέλου των στεφανιαίων αρτηριών. Το μοντέλο αυτό απεικονίζει την πραγματική δομή και διάσταση των αρτηριών στο χώρο, οπότε με κατάλληλη επεξεργασία και τη χρήση Υπολογιστικής Μηχανικής των Ρευστών είναι δυνατή η προσομοίωση ροής αίματος στην αρτηρία και ο καθορισμός των πιο πιθανών περιοχών σε αυτήν που στο μέλλον θα παρουσιάσουν πρόβλημα (δημιουργία αθηρωματικής πλάκας).